Odpadkové koše

Naše webové stránky obsahují odkazy na partnerské weby. Pokud se prokliknete z našich stránek na stránky partnera a tam si zakoupíte jeho služby, obdržíme za zprostředkování provizi (Zjistit více informací). Tato forma spolupráce nijak neovlivňuje objektivnost našich recenzí. Každým nákupem přes proklik z našich stránek podpoříte naši redakci, abychom i do budoucna mohli tvořit kvalitní a užitečný obsah. Ďekujeme.

Důležité upozornění Všechny naše články píšou skuteční lidé. Nejsou to umělé texty od stroje.



Zaměřeno na odpadkové koše: Jak si vybrat ten pravý?

Odpadkové koše jsou nedílnou součástí naší domácnosti. Bez nich se zkrátka neobejdeme. O co samozřejmější věc se však jedná, tím méně pozornosti jí věnujeme. Zejména v oblasti designu a praktičnosti. Jak si vybrat ten ideální kousek do vaší domácnosti?

Odpadkové koše

Odpadkové koše slouží k vyhazování věcí, kterých se chceme zbavit. To ale neznamená, že bychom na ně měli zanevřít a nevěnovat jejich výběru adekvátní péči.

Zápach? Díky, nechci!

Protože jeden z nejčastějších problémů, který souvisí s odpadkovým košem, je zápach, zaměříme se na něj hned na začátku. A to rovnou při samotném výběru. Je totiž třeba vašim potřebám a zvykům uzpůsobit základní parametry pro výběr. Pokud třeba žijete sami, pak se vám opravdu nevyplatí kupovat velkoobjemový koš, ve kterém se budou hromadit odpadky dlouhou dobu, než je vynesete. Zároveň to platí i obráceně. Pokud máte velkou rodinu, pak vám nebude koš menšího objemu stačit.

Dotykové odpadkové koše

Velké, malé, bezdotykové, pedálové, kovové nebo plastové. Odpadkových košů je velká spousta. Ať už chcete jakýkoliv, velký výběr odpadkových košů najdete na Biano.cz.

Pro jednoho moc, pro tři málo

Důležitým parametrem je také objem košů. Pro jednu osobu je standardní objem do 10 litrů. Pro čtyřčlennou rodinu už raději zvolte odpadkový koš o objemu 40–60 litrů. S velikostí to ale obecně nepřehánějte. Pokud bydlíte sami a často nevaříte, pak pro vás velký koš nemá příliš velký význam.

Designové odpadkové koše do kanceláře

Do kanceláře si zvolte klidně designovku

Plánujete-li si pořídit odpadkový koš do kancelářských prostor, pracoven a dalších místností, u kterých nehrozí, že byste vyhazovali jídlo, ale spíše obaly či kancelářský odpad, pak se nebojte zvolit otevřený koš bez víka a v designovém provedení. 

Ideálním kouskem jsou skandinávské odpadkové koše s vnitřní kontrastní stěnou imitující dřevo. Nebo plastové odpadkové koše které svým tvarem připomínají zmačkaný papír.

Skandinávské odpadkové koše

Rohové odpadkové koše šetří místem

Bojujete-li s prostorem a chcete-li něco originálního, pak by vás mohly uspokojit odpadkové koše rohové. Jsou praktické a pomohou využít roh místnosti, který byste jinak ponechali prázdný.

Materiál je pro životnost klíčový

Nejčastějšími materiály odpadkových košů je nerez, ocel, plast. Najdete ale i designovky ze dřeva. Vždycky si ujasněte účel – pokud se bude jednat o odpadkový koš, který budete využívat na zbytky potravin, pak volte plastový nebo kovový s víkem, který zabrání unikání pachů a bude se snadno ommývat. Pro skutečné fajnšmekry existují i koše s imitací z kůže.

Odpadkový koš s imitací kůže

Plastové materiály jsou obecně levnější, pokud je pro vás důležitá cena. Zároveň nejsou tak stabilní a bytelné. Plasty mají také tendence nasávat do sebe pachy. U nerezových či ocelových košů na tuto vlastnost nenarazíte, nicméně zase se vyznačují vyšší cenou, hmotností a také náchylností na koroze. Zvolit můžete také modely s vrstvou nanostříbra. Ta omezuje usazování nečistot a množení nežádoucích bakterií.

Sezame, otevři se

Praktičnost koše podtrhuje i způsob otevírání. Bezdotykové varianty jsou vybavené hi-tech modely, které mají pohybový nebo zvukový senzor. U pedálových košů máte klasický nožní pedálek, kterým koš pohodlně otevřete. Klasické ruční otevírání už je poněkud složitější, zejména pokud máte plné ruce věcí, které chcete vyhodit. Stlačovací víka musíte zmáčknout, výklopná bývají zase poněkud nepraktická, protože je často ušpiníte odpadky při vyhazování.

Bezdotykové odpadkové koše

Velmi pohodlné jsou vestavné koše, které se otevřou samy při otevření kuchyňských skříněk. Zároveň jsou velmi elegantně skryté a nezavazí při běžném používání kuchyně a nekazí výsledný estetický dojem.

5/5 - (1 vote)


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..