Domácí pekárna a čerstvý chléb

Naše webové stránky obsahují odkazy na partnerské weby. Pokud se prokliknete z našich stránek na stránky partnera a tam si zakoupíte jeho služby, obdržíme za zprostředkování provizi (Zjistit více informací). Tato forma spolupráce nijak neovlivňuje objektivnost našich recenzí. Každým nákupem přes proklik z našich stránek podpoříte naši redakci, abychom i do budoucna mohli tvořit kvalitní a užitečný obsah. Ďekujeme.

Důležité upozornění Všechny naše články píšou skuteční lidé. Nejsou to umělé texty od stroje.



Co všechno zvládne domácí pekárna? Možná budete překvapení!

Domácí pekárna zvládne upéct nejen chleba, ale také další druhy pečiva či jiných potravin. Je skvělým pomocníkem, pokud si rádi připravujete věci doma. Díky domácí pekárně máte totiž jasný přehled o složení a kvalitě ingrediencí a můžete si také trochu zaexperimentovat a pustit se do vlastních receptů na zcela jedinečná, zdravá a chutná jídla. Jak domácí pekárnu vybrat, na jaké vlastnosti se zaměřit a k čemu všemu slouží?

Domácí pekárna a čerstvý chléb

TOP 5 domácích pekáren (recenze na konci článku)

ProduktNázev produktu
Domaci Pekarna Guzzanti Gz 635 SmallGuzzanti GZ 635Do obchoduZobrazit nabídky
Domaci Pekarna Tefal Pf 611838 SmallTefal PF 611838Do obchoduZobrazit nabídky
Domaci Pekarna Sencor Sbr 2000ss SmallSencor SBR 2000SSDo obchoduZobrazit nabídky
Domaci Pekarna Eta Delicca Ii 7149 90030 SmallETA Delicca II 7149 90030Do obchoduZobrazit nabídky
Domaci Pekarna Concept Pc5510 SmallConcept PC5510Do obchoduZobrazit nabídky

Co vše domácí pekárna zvládne?

Domácí pekárna se nejčastěji pořizuje kvůli pečení chleba. Stačí do ní jen přisypat potřebné suroviny, případně speciální směs, a zapnout. Domácí pekárna sama suroviny promíchá, uhněte z nich těsto a to posléze nechá vykynout. Vy pak z pekárny vyndáte čerstvý voňavý chléb. Kromě chleba můžete domácí pekárnu použít i pro pečení jiných druhů pečiva jako rohlíků, housek, vek, či baget. Různé domácí pekárny disponují různými programy a některé modely zvládnou připravit bezlepkové potraviny, knedlíky, mazance či buchty. Speciální modely mohou sloužit také k přípravě kvásku, jogurtů či sýrů, můžete v nich dokonce připravit marmeládu, domácí škvarek nebo různé kaše. To vše si samozřejmě zvládnete připravit i bez ní, domácí pekárna vám však přípravu těchto pochutin výrazně usnadní. Díky svému bohatému využití je opravdu šikovným pomocníkem. Jen vy rozhodujete o tom, z čeho budou domácí potraviny složeny. A protože není nutné přidávat žádná umělá barviva, dochucovadla či konzervanty, jsou zdravější.

TIP: Nechce se vám kvůli výrobě marmelády pořizovat domácí pekárnu? Podívejte se, jak si vybrat ten nejlepší zavařovací hrnec!

Kdy se domácí pekárna vyplatí?

Nejlevnější domácí pekárna vás přijde na přibližně 1 000 Kč, k dostání jsou ale i modely za 9 000 Kč. Nejedná se o malou investici a vyplatí se proto o jejím pořízení trochu popřemýšlet. Jaké potraviny byste v ní chtěli připravovat – a také proč? Domácí chléb vychází levněji než ten kupovaný, je zdravější a podle některých také chutnější. Připravit si jej ale můžete i bez domácí pekárny, ačkoliv s ní je jeho pečení mnohem jednodušší a také rychlejší. Domácí pekárna těsto sama uhněte, vytvaruje a vykyne, vy se nemusíte o nic starat a nic hlídat. Pořídit si můžete již hotovou chlebovou směs, kterou stačí do pekárny nasypat a přilít tekutinu. Můžete si do těsta přidat různá semínka, koření, bylinky, cibuli či sýr. Počítejte ale s tím, že domácí chleba bude vypadat trochu jinak než ten kupovaný a může také chvíli trvat, než se s domácí pekárnou naučíte správně pracovat.

Jak se domácí pekárna používá a na co si dát pozor?

Díky kupovaným směsím na přípravu chleba se domácí pekárny používají opravdu snadno. Pokud byste si však raději připravovali svou vlastní směs, která je levnější a může být i z kvalitnějších ingrediencí, je nutné držet se určitých zásad. Jen tak budete mít jistotu, že bude domácí chléb dokonalý. Mouku můžete použít jakoukoliv, pro přípravu domácího chleba se ale nejlépe hodí hladká. V obchodech navíc narazíte na speciální chlebovou mouku, která má vyšší obsah lepku a těsto z ní lépe pruží. Droždí lze použít čerstvé i sušené, pozor si dejte především na jeho dávkování, při vyšším než doporučeném množství by šlo totiž v chlebu cítit. Nejprve nalijte tekuté suroviny, poté přidejte ty suché. Domácí pekárna by nemusela být schopná sebrat veškerou mouku ze dna a dokonale ji promíchat s ostatními ingrediencemi. Kvasnice se aktivují kontaktem s tekutými surovinami, takže je přidávejte až na konec, zejména v případě použití funkce odložený start.

Domácí pečivo z domácí pekárny

Základní parametry domácí pekárny

Určitě si všímejte materiálu, z kterého domácí pekárna je, a který má vliv na kvalitu celkového provedení spotřebiče, jeho odolnost a také životnost. Dále se zajímejte o programy, funkce a různé další příslušenství, což má vliv na to, co vše vaše nová pekárna dovede. Důležité jsou také rozměry, které ovlivňují velikost připravovaného jídla, ale také prostor, který pro ni musíte vyhradit. Domácí pekárna patří spíše k menším spotřebičům a měla by se vám bez problémů vejít na kuchyňskou linku či stůl. Opět si předem rozmyslete, kde ji umístíte a zda zde bude neustále, či ji budete po každém použití schovávat. Pohlídejte si také délku přívodního kabelu. Domácí pekárna je nejčastěji nabízená v bílém, černém, nebo nerezovém provedení a s oblými, nebo hranatými tvary. Na trhu je modelů opravdu velké množství a vy si tak můžete kromě přístroje s ideálními vlastnostmi pořídit také takový, který do vaší kuchyně krásně zapadne.

Jak velká by domácí pekárna měla být?

S velikostí domácí pekárny souvisí také její objem, přesněji řečeno kapacita pečicí nádoby, a tedy to, kolik toho v ní upečete. Kapacita pečicí nádoby se pohybuje od 500 až do 1 800 g. Pro výběr vhodné velikosti také zvažte, pro kolik strávníků budete pokrmy v domácí pekárně připravovat. Pro přípravu domácích marmelád se rozhodně vyplatí sáhnout po modelech s větší kapacitou. Pokud ji však jinak nevyužijete, vybírejte takové domácí pekárny, jejichž pečicí formy lze rozdělit na dvě menší. Případně je možné jejich rozměry upravovat dle libosti, takže si i v té objemnější domácí pekárně upečete opravdu malý bochník chleba. S objemem domácí pekárny souvisí nejen její rozměry, ale také hmotnost. Ta se pohybuje mezi 5 až 8 kg. Zvažte proto důkladně, zda budete mít pekárnu permanentně na lince, nebo ji budete chtít pokaždé schovávat. Při výběru vhodného místa pro její umístění pak počítejte také s prostorem navíc pro otevírání jejího víka.


Doporučujeme

4Home.cz logo

Nejlepší domácí pekárny najdete na 4home.cz. Přehledný e-shop, prima ceny a bohatá nabídka, z které si vybere opravdu každý!


Jaký příkon a spotřebu by měla domácí pekárna mít?

Příkon domácí pekárny se pohybuje přibližně v rozmezí 400-900 W. Čím vyšší příkon domácí pekárna má, tím rychleji se potraviny v ní připraví, nijak zásadní rozdíly ale nečekejte. Udává se vždy maximální hodnota příkonu, protože ten se v průběhu přípravy domácího chleba mění, a s ním i výkon domácí pekárny a její spotřeba energie. Celý proces přípravy potravin může sice zabrat i několik hodin, nejvíce energie ale domácí pekárna potřebuje při pečení, které samo o sobě nijak dlouho netrvá. Jako průměrná spotřeba při pečení domácího chleba se uvádí hodnoty 0,2-0,5 kWh, což se dá přepočítat zhruba na 2 Kč. Když si k tomu připočtete cenu za suroviny, můžete se dostat zhruba na 15 Kč za jeden střední bochník chleba. V případě, že používáte kupovanou směs, náklady se mírně zvýší. I tak má ale domácí pekárna několikanásobně nižší spotřebu energie než klasická trouba a upéct chleba v ní se opravdu vyplatí.

Čerstvý chléb z domácí pekárny

Domácí pekárna s jedním, nebo dvěma hnětacími háky?

Na přípravu středního bochníku chleba, respektive na dokonalé uhnětení těsta, vám bohatě postačí jeden hnětací hák neboli hnětač. Pro dvouhákovou variantu se rozhodněte v případě, že budete potřebovat zadělat větší množství těsta. Počet háků nemá vliv na celkovou velikost domácí pekárny, se dvěma háky je ale těsto lépe zpracováno. Hnětací háky mohou být v domácí pekárně pevně připojené a nelze je během přípravy domácího pečiva vyndat. K tomu se dostanete až po dopečení, takže si tím výsledek trochu poničíte. U háků, které vyndat lze, si však musíte vhodnou dobu pohlídat sami. Ta nastává po dohnětení těsta, ještě před pečením, aby se háky nezapekly. Některé domácí pekárny disponují sklopnými háky, které se po dokončení přípravy těsta samy vysunou. I tak se ale do těsta mohou trochu obtisknout, zvláště, když těsto opravdu hodně nakyne. Jsou-li hnětací háky vyjímatelné, výrazně se tím usnadní jejich čistění, které je u těch sklápěcích trochu náročnější.

Materiál pečicí formy

Pečicí forma je jednou z nejdůležitějších částí domácí pekárny, protože právě zde dochází k přípravě. Její materiál má vliv na to, jak dlouho vám forma vydrží, jak snadno se poškodí, jak náročná je její údržba a také na to, jak snadno z ní upečené pečivo vyklopíte. Na výběr máte ze tří materiálů: teflonu, keramiky a nerezu.

Teflonová forma

Teflon je velmi oblíbený zejména proto, že vyžaduje minimální údržbu. Teflonovou pečicí formu stačí jen opláchnout pod tekoucí vodou a vlhkým hadříkem přetřít její povrch. Upečený chleba z ní vyklopíte velice snadno a další výhodou je také její nízká cena. Nevýhodou je pak menší odolnost proti mechanickému poškození. Při práci s teflonovou pečicí formou tak musíte být velmi opatrní. Problém může nastat při nešetrném vyklápění chleba, ale i při použití různých semínek a dalších surovin, které mohou formu poškrábat. Z teflonu není celá pečicí forma, ta se obvykle vyrábí ze slitiny a její vnitřní část je nastříkána teflonovou nepřilnavou vrstvou.

Keramická forma

Pečicí forma z keramiky je mnohem odolnější než ta z teflonu. Riziko jejího poškrábání je minimální, a tak vám také déle vydrží. Je navíc zcela zdravotně nezávadná, ale pořídíte ji o něco dráž. Stejně jako teflonová pečicí forma není ani ta keramická celá z keramiky, keramický je pouze její vnitřek.

Nerezová forma

Nerezová pečicí forma je vyrobena kompletně z tohoto materiálu. Použit je samozřejmě potravinářský nerez, který může přijít do kontaktu s potravinami a je zcela zdravotně nezávadný. Nerez se může pochlubit neuvěřitelnou odolností, je téměř nemožné jej poškrábat. Ze všech tří materiálů má také nejdelší životnost. Pokud budete domácí pekárnu používat i pro přípravu marmelád či jogurtů, dejte raději přednost nerezu. Sklenice by totiž teflon či keramiku mohly poškrábat. Nerez ale nemá tak nepřilnavý povrch a může proto častěji docházet k připečení těsta. Tomu lze zabránit nastavením nižší teploty pečení, ne každá domácí pekárna ale tuto možnost nabízí.

Voňavé pečivo a domácí pekárna

Programy, s kterými toho domácí pekárna zvládne vážně hodně

U domácí pekárny a jejích programů nezáleží ani tak na počtu jako spíše na tom, co dokáží. Jsou to právě programy, podle kterých poznáte, co vše můžete v domácí pekárně připravit. Základní je program pro pečení chleba. Domácí pekárna by měla disponovat hned několika programy určenými pro různé typy chlebů jako celozrnný či bezlepkový. Speciální programy nejsou nutností, tyto typy chlebů připravíte i se základním programem, ale jen ten speciální vám zajistí bezchybný výsledek. Rychlé pečení či super rychlé pečení je ideální, pokud potřebujete mít pečivo připravené za velmi krátký čas. Zajímavé jsou také programy, které se věnují pouze přípravě těsta (např. na těstoviny nebo pizzu) či které naopak pouze pečou a které tak lze využít pro přípravu masných produktů. Mezi další programy patří příprava marmelád, jogurtů, kvásků apod. Základem by u těchto náročnějších programů měla být možnost regulovat teplotu.

Domácí pekárna a její funkce a dodatečné příslušenství

Téměř každá domácí pekárna disponuje funkcí odložený start, takže si můžete připravit domácí chléb přes noc a mít čerstvý na snídani. Pozor však na vyšší hlučnost, kterou disponují některé levnější modely. A opatrní byste měli být také v případě, že používáte suroviny, které se rychle kazí, například vajíčka a jiné. Některé modely domácích pekáren dokáží upečené produkty udržovat teplé či si poradí i s několikaminutovým výpadkem proudu, po kterém bez problémů navážou s přípravou tam, kde přestaly. Díky automatickému dávkovači surovin si nemusíte hlídat vhodnou dobu, kdy do těsta přidat semínka či rozinky. Jiné domácí pekárny nabízí také možnost nastavit si míru propečení kůrky. Ke každé domácí pekárně byste měli dostat speciální háček, pomocí kterého z ní vyndáte hnětací háky, a výrobci někdy přidávají i odměrku a další pomocníky při pečení. Zjistěte si také, jaké možnosti se pro vaši domácí pekárnu nabízejí co do dokoupení dalších forem, např. jiných tvarů.

Domácí pekárna by se vám měla snadno ovládat

Domácí pekárna má sloužit k přípravě domácího pečiva, marmelád, jogurtů, těsta či mas, ale má být také jednoduše ovladatelná. To, jak snadno se vám bude ovládat, poznáte už podle počtu jednotlivých tlačítek, kterými se domácí pekárny ovládají nejčastěji. Zkuste si pekárnu prohlédnout – budete vědět, jaké tlačítko k čemu slouží? Jsou jasně popsaná či vybavená snadno viditelnými a srozumitelnými symboly? Čím dál častěji jsou domácí pekárny vybaveny dotykovým displejem, pomocí kterého je lze nejen ovládat, ale především sledovat celý proces přípravy domácích potravin. Vidíte tak, kolik času ještě zbývá do jeho ukončení či v jaké fázi se proces právě nachází. To je velmi užitečné zejména tehdy, pokud domácí pekárna nedisponuje sklopnými háky a vy je potřebujete vyndat ještě před samotným pečením. Samozřejmostí by pak měly být různé bezpečnostní pojistky, dětská pojistka či pojistka proti zkratu nebo přehřátí spotřebiče. Obsluhu dále usnadní zvuková či světelná signalizace ukončení programu, případně jejich kombinace.


TOP 5 domácích pekáren

Představujeme vám hned několik skvělých domácích pekáren s bohatou nabídkou přednastavených programů, bohatým příslušenstvím i šikovnými funkcemi. U vybraných modelů máte možnost nastavení kapacity pečicí formy a můžete si také navolit požadovaný stupeň propečení kůrky chleba. S těmito modely zvládnete upéct nejen různé druhy chleba, ale také jiné typy pečiva, těst či připravit marmeládu a mnoho dalšího.

Guzzanti GZ 635

Domaci Pekarna Guzzanti Gz 635
Zdroj: 4home.cz

Domácí pekárna Guzzanti GZ 635 je plně automatická a se dvěma hnětacími háky. Kapacitu pečicí formy si můžete zvolit ve třech velikostech: 1125 g, 1350 g a 1600 g. Nabízí 15 přednastavených programů, s jejichž pomocí upečete různé druhy chleba včetně celozrnného, francouzského či bezlepkového, ale také těsta na pizzu, těstoviny nebo koláče, marmeládu, jogurt či podmáslí. Rovněž si můžete nastavit stupeň propečení kůrky (světlá, střední, tmavá). Užitečná je také funkce odložený start, kdy si pečení můžete naplánovat až 15 hodin dopředu. Pekárna navíc dokáže hotový výrobek udržet teplý až 1 hodinu. Nemusíte se obávat ani případného výpadku proudu, tato domácí pekárna disponuje pamětí až na 10 minut a pokud je proud do této doby opět nahozen, pokračuje přesně tam, kde přestala. Domácí pekárna Guzzanti GZ 635 má LCD displej, na kterém se zobrazují potřebné informace, a dotykové ovladače, pomocí kterých si nastavíte program, čas či požadovaný stupeň propečení. Celý proces můžete navíc sledovat proskleným okénkem ve víku a zvukový signál vás upozorní na možnost přidání dodatečných surovin. Pečicí forma i hnětací háky mají nepřilnavý povrch a jsou vyjímatelné. Domácí pekárna Guzzanti GZ 635 je dále opatřena protiskluzovými nožkami.

Technické parametry produktu Guzzanti GZ 635

VlastnostSpecifikace

Příkon

900 W

Kapacita pečicí formy

1 600 g

Počet programů

15

Počet hnětacích háků

2

Délka přívodního kabelu

1,2 m

Rozměry (v, š, h)

30,5 × 41,5 × 26 cm

Hmotnost

6,7 kg

Barva

stříbrná

Klady a zápory produktu Guzzanti GZ 635

Klady (+)Zápory (-)

+ 2 hnětací háky

– bez nástavce pro pečení baget

+ LCD displej

+ 15 přednastavených programů

+ program pro rychlé i bezlepkové pečení

+ 3 stupně opečení kůrky


Tefal PF 611838

Domaci Pekarna Tefal Pf 611838
Zdroj: Alza.cz

Domácí pekárna Tefal PF 611838 je automatický a multifunkční kuchyňský pomocník. Nabízí 19 přednastavených programů, z toho je 8 pro pečení chleba a 7 pro pečení žemlí a baget, s dalšími pak zvládnete připravit koláč, těstoviny, těsta či marmeládu. U upečeného bochníku chleba si můžete nastavit jednak objem (750 g, 1 000 g a 1 500 g), ale také stupeň propečení kůrky (světlá, střední a tmavá). Chybět nesmí ani funkce odložený start a hodinové automatické udržování teploty. Součástí balení je navíc praktické příslušenství jako 2 ploché a 2 pečicí plechy pro pečení baget, nařezávač a štěteček, několik odměrek včetně odměrné lžičky a hák pro snadné vyjmutí hnětacích háků. Ty jsou v této domácí pekárně dva. Domácí pekárna Tefal PF 611838 se ovládá velmi jednoduše pomocí intuitivního a přehledného LCD displeje. Průběh pečení můžete kontrolovat díky prosklenému okénku umístěnému ve víku.

Technické parametry produktu Tefal PF 611838

VlastnostSpecifikace

Příkon

1 600 W

Kapacita pečicí formy

1 500 g

Počet programů

19

Počet hnětacích háků

2

Rozměry (v, š, h)

21 × 28 × 36 cm

Hmotnost

7,9 kg

Barva

černá/ nerez

Klady a zápory produktu Tefal PF 611838

Klady (+)Zápory (-)

+ 19 přednastavených programů

– bez programu pro rychlé pečení

+ nástavec pro pečení baget

– bez podsvícení

+ široké příslušenství jako součást balení

– náchylnější k poškrábání

+ intuitivní LCD displej

+ 3 nastavení kapacity a stupně propečení


Sencor SBR 2000SS

Domaci Pekarna Sencor Sbr 2000ss
Zdroj: 4home.cz

Domácí pekárna Sencor SBR 2000SS nabízí 23 přednastavených programů nejen pro to nejlepší pečení. Využít můžete program pro výrobu těsta či pro přípravu marmelád a džemů. Při pečení chleba máte na výběr z tří úrovní barvy (propečení) kůrky. Domácí pekárna Sencor SBR 2000SS disponuje pamětí, která si v případě výpadku elektrického proudu zapamatuje nastavené parametry až na 10 minut. Nechybí ani funkce automatického přidávání surovin, udržování teploty po dobu 1 hodiny nebo časovač pro odložené pečení, které je možné nastavit až na 13 hodin. Všechny nastavené parametry můžete sledovat na velkém a snadno čitelném LCD displeji. Domácí pekárna Sencor SBR 2000SS má nepřilnavou úpravu hnětacího háku i formy, což výrazně usnadňuje její údržbu. Jednotlivé části lze navíc vyjmout a umýt v myčce na nádobí. Součástí balení je také bohaté příslušenství v podobě odměrného šálku či lžíce a nebo speciálního háčku z oceli, který usnadňuje vyjmutí hnětacího háku.

Technické parametry produktu Sencor SBR 2000SS

VlastnostSpecifikace

Příkon

550 W

Kapacita pečicí formy

900 g

Počet programů

23

Počet hnětacích háků

1

Rozměry (v, š, h)

33,5 × 36 × 27,5 cm

Barva

stříbrná

Klady a zápory produktu Sencor SBR 2000SS

Klady (+)Zápory (-)

+ 23 přednastavených programů

– nižší příkon

+ odměrný šálek a lžíce

– pouze jeden hnětací hák

+ snadno čitelný LCD displej

+ zvládne i přípravu marmelád a džemů

+ paměť pro případ vypadnutí elektřiny


ETA Delicca II 7149 90030

Domaci Pekarna Eta Delicca Ii 7149 90030
Zdroj: Alza.cz

Domácí pekárna ETA Delicca II 7149 90030 vás nadchne svým designem a také opravdu vysokým příkonem 850 W. Vybírat můžete z 12 programů pro slané i sladké pečení. Upéct si můžete různé varianty chlebů včetně žitného, bylinkového či s dalšími přísadami, najdete zde i speciální program pro chleba z těst s nízkým obsahem lepku či zcela bezlepkový. S pekárnou můžete uvařit také marmeládu či džem, připravit si domácí jogurt a spoustu sladkých zákusků a dezertů. Domácí pekárna ETA Delicca II 7149 90030 umožňuje nastavení velikosti chleba (1 kg, 1,25 kg, 1,5 kg) a vybírat můžete ze tří stupňů propečení kůrky. Pečení chleba v této pekárně je zcela automatické, přístroj zvládne sám vše od předehřevu, hnětení a odpočinutí těsta až po jeho kynutí a pečení. Pokud potřebujete ušetřit čas, využijete rychlý režim. Pekárna disponuje také funkcí udržení teploty či odložený start. Domácí pekárna ETA Delicca II 7149 90030 se velmi snadno ovládá s pomocí intuitivního dotykového displeje, na kterém najdete informace o aktuálním stavu pečení. Ten můžete sledovat také skrz skleněné okno na víku.

Technické parametry produktu ETA Delicca II 7149 90030

VlastnostSpecifikace

Příkon

850 W

Kapacita pečicí formy

1 500 g

Počet programů

12

Počet hnětacích háků

2

Rozměry (v, š, h)

29,5 × 26,5 × 43,5 cm

Hmotnost 

6,7 kg

Barva

černá/střírná

Klady a zápory produktu ETA Delicca II 7149 90030

Klady (+)Zápory (-)

+ vysoký výkon

– vyšší hmotnost

+ 2 hnětací háky

+ skleněné okno ve víku

+ speciální programy pro různé druhy chlebů

+ vysoká kapacita


Concept PC5510

Domaci Pekarna Concept Pc5510
Zdroj: Alza.cz

Domácí pekárna Concept PC5510 nabízí 12 přednastavených programů a zcela automatický proces pečení. Stačí vložit suroviny, zvolit program a další parametry a o zpracování, uhnětení, nakynutí těsta a následné upečení se již postará vaše pekárna. Zvládne toho ale mnohem více, můžete ji využít také k přípravě těst například na rohlíky, dezerty či těstoviny. Domácí pekárna Concept PC5510 umožňuje vybrat si ze 2 velikostí chleba (0,7 kg a 1 kg) a 3 stupňů propečení kůrky (světlá, tmavá nebo střední). Pekárna je schopná udržet upečený chleba teplý až po dobu 60 minut. Velmi praktický je také časovač, s jehož pomocí můžete odložit začátek pečení až o 13 hodin. Minimální hlučnost této domácí pekárny vám umožňuje nastavit proces pečení na brzké ranní hodiny, aby na vás hned po probuzení čekal čerstvý chléb. Domácí pekárna Concept PC5510 má vyjímatelnou vnitřní nádobu s nepřilnavým povrchem, takže se v ní těsto nepřipéká a hotový chleba se snadno vyklápí. Těsto se v ní tak nepřipéká a navíc z ní upečený bochník chleba také velmi jednoduše vyklopíte. Nádoba se navíc velmi snadno udržuje.

Technické parametry produktu Concept PC5510

VlastnostSpecifikace

Příkon

550 W

Kapacita pečicí formy

1 000 g

Počet programů

12

Počet hnětacích háků

1

Rozměry (v, š, h)

25 × 20 × 33 cm

Barva

černá

Klady a zápory produktu Concept PC5510

Klady (+)Zápory (-)

+ automatické pečení

– nižší příkon

+ nízká hlučnost

– pouze 2 velikosti chleba 

+ funkce udržování tepla

+ forma s nepřilnavým povrchem

+ časovač s odloženým startem

5/5 - (2 votes)


Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..