Vyberte si ten nejlepší sporák do své kuchyně!

Sporák, tedy spotřebič, který v sobě kombinuje varnou desku a pečicí troubu, nesmí chybět téměř v žádné kuchyni. Nejste si jistí, zda dát přednost elektřině, nebo plynu? Nevíte přesně, jaký je rozdíl mezi sklokeramickou a indukční deskou? Zajímá vás, jakými funkcemi může váš nový sporák disponovat? V tomto článku vám přineseme odpovědi nejen na tyto otázky. Na jeho konci na vás pak čekají podrobné recenze několika vybraných produktů.

Jak vybrat sporák

TOP 5 elektrických sporáků (recenze na konci článku)

ProduktNázev produktu
Gorenje EC5111WGGorenje EC5111WG
Amica 510CE1.30P(C)Amica 510CE1.30P(C)
Mora I 878 AWMora I 878 AW
Electrolux EKI54950OXElectrolux EKI54950OX
AEG 47036IU-MNAEG 47036IU-MN

Základní kritéria pro výběr sporáku

Cena sporáků začíná zhruba na 4 000 Kč, nejedná se tedy o nejlevnější typ spotřebiče. Nejen z toho důvodu je nutné jeho výběru věnovat velkou pozornost. Pokud si předem ujasníte pár základních věcí, značně si jej usnadníte. Nejdříve se podívejte na prostor, který máte pro sporák vyhrazený. Jaké jsou jeho rozměry a jaké přípojky jsou zde k dispozici? Typ zdroje vám pomůže určit, zda dát přednost elektrickému, plynovému, či kombinovanému typu. To, pro jak početnou domácnost budete vařit, vám zase pomůže udělat si představu, jaký počet plotýnek, případně jak velká trouba je pro vás ideální. Sporáky dále nabízí celou řadu užitečných funkcí a doplňků. Právě v nich je někdy velmi složité se zorientovat. Ještě, než se podíváte na nabídku, zkuste si říct, co od sporáku očekáváte. Jaké funkce jste doteď používali nejčastěji, co by vám s přípravou pokrmů nejlépe pomohlo? Díky tomu nebudete utrácet zbytečně za něco, co ani nevyužijete.

Volně stojící, nebo vestavný sporák?

U sporáků můžete narazit i na toto rozdělení, ačkoliv není úplně správné. Sporáky – tedy varná deska a trouba v jednom spotřebiči – jsou totiž pouze volně stojící. Jestliže hovoříme o vestavném typu, jedná se o samostatnou varnou desku a samostatnou troubu. Ty se ale často prodávají v jednom setu. Pro rozhodnutí, zda zvolit volně stojící či vestavnou variantu, jsou důležité vaše finanční možnosti, prostor, který máte k dispozici a také váš cit pro estetiku. Vestavné sporáky se instalují do připravené kuchyňské linky, dokonale do ní zapadnou a kuchyň tak vypadá sjednoceně. Jsou však o něco dražší než volně stojící typy. Volně stojící sporák má také výhodu v tom, že jej při rekonstrukci kuchyně snadno přemístíte a můžete jej použít znovu bez ohledu na to, jak bude nová kuchyň řešena. Mezi kuchyňskou linkou a sporákem je ale mezera, ve které se snadno usazují nečistoty a je proto nutné zde pravidelně uklízet.

Způsob ohřevu

Jedno ze základních dělení u sporáků je způsob ohřevu. Na výběr máte ze tří možností: elektřiny, plynu a jejich kombinace. U elektrických sporáků jsou jak varná deska, tak trouba napájeny pomocí elektřiny. Plynové sporáky mají jako zdroj ohřevu pro troubu i varnou desku plyn. Oba tyto typy ohřevu mají své klady i zápory. Podle některých je nejlepším zdrojem pro varnou desku plyn a pro troubu elektřina. Plyn se snadněji reguluje a plynové hořáky jsou ihned rozpálené, zatímco u elektrických je nutné chvíli počkat. Elektrická trouba má více možností regulace teploty i vhodného programu. A právě kombinaci plynové varné desky a elektrické trouby nabízí kombinované sporáky. Při výběru vhodného způsobu ohřevu záleží samozřejmě především na tom, k jakému zdroji máte možnost sporák připojit. Pokud si ale můžete vybrat oba zdroje, bude záležet především na vašem způsobu přípravy pokrmů a na tom, jaké vlastnosti varné desky a trouby jsou pro vás důležité.

Kuchyně s plynovým sporákem

Typy varných desek

Plynová a elektrická deska se liší svým designem i možnostmi. Plynové varné desky jsou dnes již téměř klasika. Pro jejich instalaci je potřeba přípojka na plyn či trysky na propan-butan a jejich výhodou je zejména okamžitý ohřev a také výkonost. Kvalitnější sporáky mají zabudované zapalování a „zapnete“ je pomocí stisknutí jednoho tlačítka, zatímco starší typy je nutné zapalovat „ručně“. Ke zvýšení bezpečnosti při práci s otevřeným ohněm jsou plynové varné desky opatřeny ochrannou mřížkou. Při čištění plynové varné desky je nutné myslet i na tuto mřížku, na které mohou ulpívat zbytky jídel. U elektrických varných desek se nejčastěji setkáte s přípojkami do 380 V zásuvky, k dispozici jsou ale i takové, které lze připojit do 220V zásuvky. Jsou to právě elektrické varné desky, které nabízí celou řadu šikovných funkcí, s jejichž pomocí je vaření snadné, rychlé a zábavné. Elektrické varné desky jsou vyráběny ve 3 provedeních.

Litinové plotýnky

Jedná se o vůbec první typ elektrické varné desky. Má podobu plotýnek ze slitiny vsazených do podkladů z plechu a už na první pohled působí robustně a odolně. Právě vysoká odolnost a také nízké pořizovací náklady litinových plotýnek patří mezi jejich hlavní výhody. Nevýhodami pak jsou delší doba nahřívání i chladnutí, což nejen prodlužuje samotný proces vaření, ale také snižuje bezpečnost používání. K ovládání litinových plotýnek se používají mechanické knoflíky. Vzhledem k nástupu nových technologií se dnes tento typ varné desky považuje za zastaralý. Narazíte na něj spíše u samostatných vařičů než jako součást sporáků. Ke každodenní přípravě jídel se určitě více hodí níže uvedené typy elektrických varných desek.

Sklokeramická deska

Sklokeramické desky jsou nástupcem litinových plotýnek. Tento typ varných desek je o poznání účinnější, mnohem rychleji se rozehřívá a rychleji také chladne. Topná spirála je umístěna pod skleněnou deskou a pracuje se na několika zónách. Některé modely jsou vybaveny speciální zónou, která se rozpálí již během pár sekund, případně může sklokeramická deska disponovat více okruhovou zónou, což znamená, že můžete vařit přes více zón a využít tak i objemnější nádobí. Tyto varné desky se mohou ovládat pomocí otočných knoflíků, mnohem častěji ale narazíte na varianty s dotykovým ovládáním a displejem. K dispozici je také mnoho užitečných funkcí, s pomocí kterých můžete desku vypnout a zapnout, aniž by se resetovalo poslední nastavení teploty, či využívat při vaření zbytkového tepla a tím šetřit energii. Důležité jsou také bezpečnostní pojistky včetně dětské nebo indikátoru zbytkového tepla, který vás upozorní na stále horkou varnou zónu.

Elektrický sporák

Indukční deska

Tento nejmodernější typ elektrické varné desky se těší čím dál větší oblibě, a to i přes svou poměrně vysokou cenu. Je totiž ze všech 3 typů nejúčinnější (v porovnání se sklokeramickou deskou až o 30 %) a je také výrazně úspornější. Nízká spotřeba energie souvisí se způsobem fungování indukční desky. Ta využívá indukce probíhající mezi ní a speciálním nádobím z vodivého materiálu s feromagnetickým dnem. Díky tomu se deska zahřeje pouze v místě kontaktu s nádobím a v případě, že je zapnutá, ale žádné nádobí na ní položeno není, opět se vypne. Také ohřev spolu s chladnutím probíhají o poznání rychleji, u této varné desky navíc nehrozí připálení pokrmu či vyvřené vody, protože deska je mimo plochu, na které stojí nádobí, téměř chladná. Indukční deska se velmi snadno obsluhuje i udržuje a může disponovat mnoha užitečnými funkcemi.

TIP: Pokud chcete o indukčních deskách vědět více, podrobněji jsme se jim věnovali v článku Těchto 8 věcí by měla mít každá indukční varná deska!

Jaký typ pečicí trouby je pro vás nejlepší?

U pečicích trub záleží především na tom, odkud je veden ohřev vzduchu. U plynových trub je hořák umístěný ve spodní části a ohřev je tedy veden pouze zespodu. Teplota se hůře reguluje a plynové trouby běžně nabízí teploty v rozsahu 150–260 °C. Nedisponují tolika šikovnými a užitečnými funkcemi a plyn má navíc tendenci jídlo vysušovat. Jsou však o poznání levnější. Mnohem oblíbenější jsou ale elektrické trouby, které nabízí celou řadu programů a funkcí pro rozdílné způsoby přípravy pokrmů. Regulace teploty je velmi jednoduchá a na výběr je obvykle od 30 do 350 °C. Elektrická trouba často disponuje horním i spodním ohřevem, teplo ale není vedeno rovnoměrně a není tak možné péct na více pleších zároveň. Narazit u ní můžete také na funkci grilu. Směr vedení ohřevu má vliv na přípravu pokrmů, rychlost dosažení požadované teploty i rovnoměrné propečení. Záleží tedy především na tom, co budete v troubě připravovat nejčastěji.

Horkovzdušná trouba

Speciálním typem elektrických trub jsou horkovzdušné trouby. Ty mají ventilátory, které zajišťují rovnoměrnou distribuci tepla a je v nich možné péct i více plechů najednou. Můžeme rozlišit dva typy horkovzdušných trub: pouze s ventilátorem a s ventilátorem a kruhovým topným tělesem. Trouby, které disponují pouze spodním a horním ohřevem vzduchu v kombinaci s ventilátorem vytváří tzv. nepravý horký vzduch. Opravdový horký vzduch vytváří pouze ty modely, které mají ventilátor doplněný o kruhové topné těleso. Jsou sice o něco dražší, ale právě díky kruhovému topnému tělesu je zajištěno dokonale rovnoměrné rozvedení tepla po celé troubě a v tomto modelu tak připravíte dokonale propečená jídla. Pečení v horkovzdušné troubě pouze s ventilátorem je navíc o něco pomalejší. U lepších a finančně náročnějších modelů můžete narazit také na funkci grilu či dokonce pečení v páře. Tento způsob přípravy pokrmů je velmi zdravý a chutný a těší se stále větší oblibě.

Sporák do kuchyně

Příkon, výkon a spotřeba

Ačkoliv příkon souvisí se spotřebou, souvisí také s výkonem. A čím výkonnější sporák je, tím rychleji a efektivněji na něm pokrmy přípravíte. Rychlejší a efektivnější vaření pak ve výsledku může znamenat nižší spotřebu energie. Co se týče varných desek, nejvyšší účinnost má indukční deska, za ní je sklokeramická deska těsně následovaná plynovými hořáky. Nejhůře jsou na tom litinové plotýnky. Jen pro porovnání: na plynové varné desce dosáhne jeden litr vody varu přibližně po 9 minutách (zhruba stejný čas zabere přivést 1 litr vody k varu na sklokeramické desce), zatímco u indukční desky se jedná o minuty 2. Informace o příkonu, výkonu i spotřebě, případně také energetické třídě, najdete na energetickém štítku, kterým musí být každý sporák vybaven. U elektrických sporáků je spotřeba uváděna v kilowatthodinách (kWh), u plynových v megajoulech (MJ). Nejčastěji narazíte na sporáky s energetickou třídou A, výjimečně pak i s A+ či A++.

TIP: Spotřeba stoupá v případě trub jejich častým otevíráním, během kterého poklesne teplota uvnitř, a to až o 40 %. Čím méně budete troubu během pečení otevírat, tím více energie ušetříte.

Rozměry a hmotnost

Většina sporáků nabízených na našem trhu má standardizované rozměry, což značně usnadňuje jejich výběr. Šířka sporáků se pohybuje mezi 50 a 60 cm. Na varných deskách pak najdete 4 varné zóny. Můžete se ale setkat také s užšími sporáky o dvou varných zónách, jejichž šířka je 40 cm, nebo naopak s extra širokými modely s šířkou 90 cm a až šesti varnými zónami. Hloubka sporáků pak bývá nejčastěji 60 cm, což odpovídá hloubce standardní kuchyňské linky. U standardních sporáků má trouba objem 60 l. Pokud tedy víte, že potřebujete více než 4 varné zóny a také objemnější troubu, pohlídejte si, aby se vám větší sporák vešel do vámi zvoleného prostoru. Na druhou stranu, pokud máte opravdu malou kuchyň a vystačíte si s menším počtem varných zón a troubou s objemem okolo 55 litrů, možnosti výběru jsou. U sporáků počítejte také s jejich vyšší hmotností, která se pohybuje mezi 30-50 kg.

Konstrukce, vzhled a ovládání

Nejběžnějšími materiály sporáků jsou kov a nerezová ocel, elektrické varné desky se vyrábí buď z litiny, nebo skla a plynové varné desky jsou nejčastěji ze smaltu. U všech použitých materiálů si pohlídejte jejich odolnost vůči vyšším teplotám a u madel apod. by vás mohla zajímat také vodivost tepla. Co se týče vzhledu, k dostání jsou standardní bílé či nerezové modely, setkat se však můžete i s pestrobarevnými či s imitací různých materiálů jako je např. dřevo. Možnosti jsou v tomto ohledu téměř neomezené a vy si tak můžete vybrat sporák, který dokonale zapadne do vaší kuchyně. Ovládací panel bývá nejčastěji umístěn v horní části nad troubou a lze jím ovládat jak varnou desku, tak troubu. Ovládání může být mechanické pomocí otočných knoflíků či tlačítek, případně dotykové. U plynových varných desek bývá k dispozici také tlačítko pro piezoelektrické zapalování. Některé modely jsou vybaveny displejem, na kterém se zobrazují důležité informace.

Vaření na sporáku

Údržba

Zejména povrch varné desky a také vnitřek trouby je dobré udržovat v čistotě pravidelně. Jakékoliv usazené zbytky jídla odstraňte ideálně ihned, při dalším použití sporáku by se mohly připéct. Pravidelnou údržbou nejen zajistíte, že vám sporák déle vydrží, ale zabráníte tím také šíření nepříjemného zápachu od připečených kousků pokrmů. U údržby je nutné brát ohled na materiál, ne každý čisticí prostředek je vhodný pro každý typ varné desky či trouby. Na sklokeramickou a indukční varnou desku proto používejte speciální prostředky, které jsou na ně určené. Pro běžnou údržbu vám postačí navlhčený hadřík z měkkého materiálu, který desky nepoškrábe. Některé modely trub vám údržbu výrazně usnadní pomocí samočisticích programů. Čištění pak probíhá dvěma způsoby: pyrolyticky či katalyticky. Při pyrolytickém samočištění je využíván horký vzduch, který veškeré nečistoty spálí a stačí pak troubu jenom otřít hadříkem. Trouby s katalytickým samočištěním jsou vybaveny speciálními katalytickými vložkami, které nečistoty absorbují.

Vybavení a doplňky

Spolu se sporákem můžete přímo od výrobce obdržet také některé příslušenství, nejčastěji plechy či pečicí formy. V případě, že toto vybavení kupujete sami, pohlídejte si jeho rozměry. Vyrábí se totiž i pro nestandardní rozměry a může se tak snadno stát, že budou pro vaši troubu příliš malé, nebo naopak velké. K troubám lze dokoupit také rošty, a to buď závěsné, nebo vysouvací. Ty jsou z hlediska bezpečnosti lepší a manipulace s nimi je také jednodušší. Trouby, které disponují funkcí gril, jsou často nabízené už s rožněm, v některých případech dokonce otočným. Některé trouby mají ve spodní části uvnitř malou prohlubeň, do které se nalévá voda. Ta se při pečení odpařuje a snižuje tak vysušování připravovaného pokrmu. Pokud tuto prohlubeň vaše trouba nemá, můžete pod plech s pokrmem postavit hrneček (z materiálu odolného vůči vysoké teplotě) s vodou. Dalším šikovným doplňkem je termosonda, která kontroluje teplotu uvnitř pečeného pokrmu.

Funkce a programy

Zejména elektrické sporáky jsou často vybaveny mnoha užitečnými funkcemi. Chybět by neměl časovač, dětská pojistka, která zamkne ovládací panel či zajistí dvířka trouby během pečení, a také osvětlení vnitřku trouby. Narazit můžete rovněž na trouby s ochlazováním dvířek či funkcí jejich tlumeného dovírání. Některé moderní sporáky je navíc možné ovládat bezdrátově. Plynové varné desky mohou disponovat integrovaným zapalováním a pojistkou hořáků, která vypne přívod plynu v případě zhasnutí plamene. Podobnou pojistku najdete také u plynových trub, které mohou být vybaveny rovněž elektrickým zapalováním, kdy je hořák zapálen jedním otočením knoflíku, či chytrým programem, který si podle navolených hodnot sám nastaví potřebnou délku i teplotu. U elektrických varných desek a trub je nabídka funkcí a programů mnohem bohatší. Zde je seznam těch nejčastějších:

Funkce elektrických varných desek

  • zóna Hi-Light – speciální varná zóna, která se zahřeje velmi rychle
  • Booster/PowerBoost – vybraný varná zóna se rychle zahřeje na nejvyšší možnou teplotu
  • multizóna/duální zóna – možnost vařit najednou na více zónách
  • ukazatel zbytkového tepla – světelný indikátor informující o teplotě varné zóny

Funkce elektrických trub

  • rozmrazování
  • gril
  • pizza
  • rychlý ohřev
  • spodní ohřev
  • horní ohřev (vytváří křupavou kůrku)
  • kombinace spodního a horního ohřevu
  • ventilátor (zajišťuje rovnoměrné propečení)
  • chladicí ventilátor (rychlé zchladnutí trouby)
  • kruhové zadní těleso (spolu s ventilátorem vytváří horký vzduch)
  • pečení v páře
  • infrapečení
  • programovatelné pečení (nastavení průběhu pečení pro konkrétní pokrm)
  • udržování servírovací teploty

TOP 5 elektrických sporáků (2019)

Elektrické sporáky jsou oblíbené zejména pro velké množství funkcí a užitečných programů, které nabízí. Elektrická trouba má jednoduchou regulaci teploty, kterou lze nastavit v rozmezí 30-350 °C. Elektrické varné desky jsou velmi účinné, snadno se ovládají a zejména indukční deska je také velmi úsporná a bezpečná. Podívejte se na těchto 5 šikovných elektrických sporáků – není mezi nimi i ten váš?

Gorenje EC5111WG

Gorenje EC5111WG
Zdroj: Mall.cz

Elektrický sporák Gorenje EC5111WG se sklokeramickou deskou a elektrickou troubou disponuje vysokým objemem trouby (68 litrů) a díky optimalizovanému proudu vzduchu cirkulujícímu uvnitř trouby nabízí rovnoměrné propečení i obzvláště velkých kusů pokrmů. Tento sporák je inspirován klasickými pecemi využívá inovativního řešení optimalizace spotřeby energie a rovnoměrné pečení pokrmů. Celková šířka trouby je využita efektivně. Elektrický sporák Gorenje EC5111WG disponuje také čisticím systémem AquaClean. Do trouby stačí položit plech s půl litrem vody a po zapnutí této funkce se nečistoty a mastnota uvolní a je tak možné je posléze jednoduše odstranit měkkým hadříkem. Sporák je vyroben z vysoce kvalitního smaltu, který je odolný a snadno se udržuje. Ovládání probíhá s pomocí ergonomicky tvarovaných knoflíků. Sporák je dále vybaven sklokeramickou varnou deskou se čtyřmi Hi-Light zónami a ukazatelem zbytkového tepla. Dveře trouby mají dvojité zasklení a reflexní vrstvu.

Technické parametry produktu Gorenje EC5111WG

VlastnostSpecifikace

Typ varné desky

sklokeramická

Typ trouby

elektrická

Energetická třída

A

Příkon

7 200 W

Počet plotének

4

Objem trouby

68 l

Ohřev

horní, spodní

Rozměry (v, š, h)

85 × 50 × 59,4 cm

Hmotnost

37,1 kg

Barva

bílá

Klady a zápory produktu Gorenje EC5111WG

Klady (+)Zápory (-)

+ samočištění

– bez ventilátoru a kruhového tělesa

+ trouba se rychle nahřívá

– bez časovače

+ vysoký objem trouby

– bez displeje

+ 4 Hi-Light zóny

– bez grilu

+ ukazatel zbytkového tepla

– bez rozmrazování

Obchody, kde koupíte produkt Gorenje EC5111WG

ObchodCena
Datart logo5 790 Kč
Mall.cz5 790 Kč
Kasa.cz5 790 Kč
Euronics.cz5 790 Kč

Amica 510CE1.30P(C)

Amica 510CE1.30P(C)
Zdroj: 2jakost.cz

Elektrický sporák Amica 510CE1.30P(C) je vybaven sklokeramickou deskou a elektrickou troubu. Varná deska disponuje čtyřmi Hi-Light zónami o dvou velikostech, díky čemuž je možné připravovat pokrmy i v objemnějších nádobách. Díky této nejnovější technologii šetří varná deska čas i energii. Vnitřní objem elektrické trouby je 67 litrů, trouba je vybavena vnitřním osvětlením a její dvířka jsou ochráněna dvojitým sklem. Elektrický sporák Amica 510CE1.30P(C) je z kvalitního smaltu, na kterém se nezachytávají zbytky jídla a jeho údržba je tak opravdu jednoduchá. Sporák je zařazen do energetické třídy A-20%, což znamená, že jeho spotřeba energie je až o pětinu nižší než u spotřebičů s energetickou třídou A. Elektrická trouba disponuje spodním i horním ohřevem.

Technické parametry produktu Amica 510CE1.30P(C)

VlastnostSpecifikace

Typ varné desky

sklokeramická

Typ trouby

elektrická

Energetická třída

A

Příkon

7 800 W

Počet plotének

4

Objem trouby

67 l

Ohřev

horní, spodní

Rozměry (v, š, h)

85 × 50 × 60 cm

Hmotnost

32 kg

Barva

bílá

Klady a zápory produktu Amica 510CE1.30P(C)

Klady (+)Zápory (-)

+ 4 Hi-Light zóny

– bez samočištění

+ gril

– bez ventilátoru a kruhového tělesa

+ rozmrazování

– bez časovače

+ nižší spotřeba energie

– bez displeje

Obchody, kde koupíte produkt Amica 510CE1.30P(C)

ObchodCena
Datart logo5 990 Kč
Mall.cz5 499 Kč
Alza.cz5 499 Kč
Kasa.cz5 990 Kč
Euronics.cz5 990 Kč
Patro.cz logo6 590 Kč
2jakost.cz logo5 511 Kč (poškozený obal)

Mora I 878 AW

Mora I 878 AW
Zdroj: Datart.cz

Elektrický sporák Mora I 878 AW má indukční varnou desku a multifunkční elektrickou troubu. Nabízí nadstandardní objem trouby (70 litrů) a je energeticky úsporný (třída A). Během vaření na indukční desce jsou zóny zahřívány pouze pode dnem nádoby a deska je také vybavena ukazatelem zbytkového tepla, při jehož využití je šetřena další energie. Indukční varná deska se ovládá s pomocí dotykového ovládání, elektrická trouba pak s pomocí koleček. Chybět nesmí ani displej zobrazující veškeré potřebné informace či digitálně programovatelné hodiny. Elektrický sporák Mora I 878 AW disponuje 11 přednastavenými programy, včetně rozmrazování, horkého vzduchu, ventilátoru, ohřevu talířů či programu Eco Clean, který usnadňuje čištění trouby. Trouba je navíc vybavena šetrným a tichým dovíráním dvířek a k dispozici jsou také vysouvací rošty či úložná zásuvka v dolní části trouby.

Technické parametry produktu Mora I 878 AW

VlastnostSpecifikace

Typ varné desky

indukční

Typ trouby

elektrická

Energetická třída

A

Příkon

10 400 W

Počet plotének

4

Objem trouby

70 l

Ohřev

horní, spodní, ventilátor, kruhové těleso

Rozměry (v, š, h)

85 × 50 × 60 cm

Hmotnost

37,1 kg

Barva

bílá

Klady a zápory produktu Mora I 878 AW

Klady (+)Zápory (-)

+ displej a časovač

– bez teplotní sondy

+ 11 programů

– bez pečení v páře

+ samočištění

+ horký vzduch

+ vysouvací rošty

Obchody, kde koupíte produkt Mora I 878 AW

ObchodCena
Datart logo12 990 Kč
Mall.cz12 990 Kč
Alza.cz12 990 Kč
Kasa.cz12 990 Kč
Euronics.cz12 990 Kč
Patro.cz logo12 479 Kč
2jakost.cz logo10 459 Kč (poškozený obal)

Electrolux EKI54950OX

Electrolux EKI54950OX
Zdroj: Euronics.cz

Elektrický sporák Electrolux EKI54950OX je vybaven indukční varnou deskou a elektrickou troubou, která umožňuje také přípravu pokrmů s pomocí horkého vzduchu či v páře. Funkce PlusSteam zajišťuje pokrmům bohatou a křupavou kůrku. Horkovzdušný systém zase zajišťuje rovnoměrné proudění vzduchu uvnitř trouby, což vede k rychlejšímu ohřátí trouby a rovnoměrnému propečení pokrmů. Trouba také využívá systém ohřevu UltraFan Plus s extra velkým ventilátorem, který vede vzduch speciálně a přispívá rovněž k rovnoměrnému propečení. Indukční varná deska je vysoce úsporná, snadno se ovládá i udržuje a riziko popálení či připečení pokrmů je při jejím používání téměř nulové. Elektrický sporák Electrolux EKI54950OX se jednoduše používá, pro větší pohodlnost je vybaven také vysouvacími rošty, které je možné upravit a měnit jejich uspořádání podle potřeby. Trouba navíc disponuje katalytickým povlakem absorbujícím mastnotu a nečistoty, díky čemuž je její čištění obzvláště jednoduché. A díky dvouokruhovému grilu zde ugrilujete výborné pokrmy snadno a rychle. Chybět nesmí ani časovač či osvětlení vnitřního prostoru trouby.

Technické parametry produktu Electrolux EKI54950OX

VlastnostSpecifikace

Typ varné desky

indukční

Typ trouby

elektrická

Energetická třída

A

Příkon

9 918,4 W

Počet plotének

4

Objem trouby

58 l

Ohřev

horní, spodní, ventilátor, kruhové těleso

Rozměry (v, š, h)

85 × 50 × 60 cm

Hmotnost

48 kg

Barva

nerez

Klady a zápory produktu Electrolux EKI54950OX

Klady (+)Zápory (-)

+ 12 programů

– ovládací kolečka jsou z plastu

+ samočištění

– bez teplotní sondy

+ horký vzduch

– madlo u trouby také z plastu

+ pečení v páře

+ vysouvací rošty

Obchody, kde koupíte produkt Electrolux EKI54950OX

ObchodCena
Datart logo14 990 Kč
Mall.cz14 990 Kč
Alza.cz14 990 Kč
Kasa.cz14 990 Kč
Euronics.cz14 990 Kč

AEG 47036IU-MN

AEG 47036IU-MN
Zdroj: Kasa.cz

Elektrický sporák AEG 47036IU-MN s indukční varnou deskou a elektrickou troubou nabízí jednoduché a přesné ovládání i přípravu pokrmů. Dotykové ovládání indukční desky je intuitivní a reaguje s nejvyšší možnou přesností. Systém Directouch umožňuje okamžitý přístup k ovládání. Součástí panelu s ovládáním je také displej s časovačem UniSight™, který zobrazuje důležité informace o průběhu přípravy jídla. Elektrický sporák AEG 47036IU-MN disponuje elektrickou troubou nabízející také funkci horkého vzduchu. Díky tomu jsou veškeré pokrmy dokonale propečené. Trouba má navíc extra velký objem (74 litrů) a spolu s ní obdržíte také mimořádně velký plech MaxiTray™, na kterém připravíte větší porce i více jídel najednou. Trouba navíc disponuje vysouvacími rošty a také osvětlením vnitřního prostoru.

Technické parametry produktu AEG 47036IU-MN

VlastnostSpecifikace

Typ varné desky

indukční

Typ trouby

elektrická

Energetická třída

A

Příkon

10 886 W

Počet plotének

4

Objem trouby

74 l

Ohřev

horní+spodní, spodní, ventilátor, kruhové těleso

Rozměry (v, š, h)

85 × 50 × 60 cm

Hmotnost

54 kg

Barva

nerez

Klady a zápory produktu AEG 47036IU-MN

Klady (+)Zápory (-)

+ displej a časovač

– bez samostatného horního ohřevu

+ rozmrazování a gril

– bez samočištění

+ vysouvací rošty

– nerezový povrch bez úpravy proti otiskům prstů

+ extra velký objem trouby

– bez teplotní sondy

Obchody, kde koupíte produkt AEG 47036IU-MN

ObchodCena
Datart logo16 990 Kč
Mall.cz16 990 Kč
Alza.cz16 990 Kč
Kasa.cz16 990 Kč
Euronics.cz16 990 Kč
Okay.cz16 990 Kč
Patro.cz logo16 990 Kč
(0 hlasů)

Categories

Related Posts

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..